Tarife Tanımlama


Artık fatura hesaplarını sistemde belirleyeceğiniz tarifeler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yeni eklenen bu özellik sayesinde sisteme otomatik tanımlanmış tarifelerin yanı sıra sizde yeni tarifeler ekleyebilmektesiniz. Bu şekilde cihazlarınız için istediğiniz birim fiyatlarını kullanabileceksiniz. Bir tarifeyi birden fazla cihaza uyarlayabilme özelliği sayesinde her cihaz için birim fiyat değiştirme durumunda kalmayacaksınız.

Tarifeler

Yukardaki resimde görüldüğü gibi tanımlanmış tarifelere yönetim menüsü altındaki tarifeler linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Burada sistem tarifelerinin kırmızı, sizin belirlediğiniz tarifelerin ise yeşil olduğunu göreceksiniz. Bu tabloda sadece kendi tarifelerinizi güncelleyip silebilirsiniz.

Tarife Ekle

Tarife Ekle -Düzenle

Kendi tarifelerinizi yukarıda belirtilen birim fiyatları doldurarak oluşturabilir veya var olan bir tarifeyi düzenleyebilirsiniz.

Tarife Seç

Cihaza ait fatura ayarlarına ise cihaz detayında bulunan ayarlar linkinden ulaşabilirsiniz. Fatura ayarları sayfasında sistem tarafından tanımlanmış, sizin tanımladığınız veya cihaza yetkisi olan başkasının tanımladığı tarifelerden bir tanesini seçebilirsiniz. Cihaza bu tarifeler dışında  bir tarife uygulamak isterseniz tarife tipini ‘Özel tarife’ olarak seçip birim fiyatları girmeniz gerekmektedir. Tarife tipi ‘Tek Zamanlı Tarife’ seçildiğinde şeçilen tarifenin aktif birim fiyatı, ‘Üç Zamanlı Tarife’ seçildiğinde ise gündüz(T1), puant(T2) ve gece(T3) birim fiyatları geçerli olacaktır.

Grup Tarife Ayarları

Grup Tarife Ayarları

Grup ayarlarında yapacağınız düzenlemelerle o grupta bulunan tüm cihazlara istenidiğiniz tarifeyi uygulayabilirsiniz. Gruba sonradan yeni bir cihaz eklenildiğinde ise cihazda otomatik olarak grup ayarları geçerli olacaktır.

Bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir